středa 27. dubna 2011

Best Foot Forward

Další úspěšný muzikál z dílny Hugh Martin & Ralph Blane BEST FOOT FORWARD byl premiérově uveden v roce 1941 na Broadway. Divadlo Ethel Barrymore v New Yorku se stalo domovskou scénou pro muzikál, který byl odehrán v počtu 326 repríz.



V roce 1943 byla natočena filmová verze, ve které hlavní roli ztvárnila legendární Lucille Ball.  

V dalších rolích se představili William Gaxton jako Jack O'Riley, June Allyson jako Ethel (zahrála si stejnou roli v divadelní verzi 
na Broadway) Gloria DeHaven jako Minerva.




Lucille Ball a William Gaxton - filmová verzi muzikálu (1943) 

Dvě dekády o muzikále neslyšel nikdo jediné slovo. V roce 1963 se navrátila show do New Yorku. I přesto, že se inscenace uváděla na off-Broadway, historicky zaznamenala jedno velké vítězství a takzvaný start hvězdné kariéry tehdy mladičké 16ti leté Lizy Minnelli, která v roli Ethel oslnila nejen diváky, ale především kritiky! V dalších rolích se představila Kay Cole jako Minerva a Renee Winters jako Linda.

Liza Minnelli v off-Broadway inscenaci muzikálu (1963)


Show BEST FOOT FORWARD je zábavnou, trošku naivní ale přesto poučnou. Nezapomenutelný muzikál, který byl možná ve své době nedoceněn za svou jednoduchost a genialitu. Co bychom dali zato, aby byly dnes uváděny klasické a líbivé divadelní muzikály jako byl právě tento...


The Three B's - ukázka z filmové verze, s orchestrem Harryho Jamese 

Snad jenom připomenu, že se dodnes interpretují některé z písní. Vzpomeňme na THE THREE B'sWHAT DO YOU THINK I AM?YOU ARE FOR LOVING..

Best Foot Forward - přebal CD nahrávky filmové verze z roku 1943 


Best Foot Forward - přebal CD Off-Broadway nahrávky z roku 1963 

Žádné komentáře:

Okomentovat