sobota 5. února 2011

Milk And Honey

Prvním zásadním úspěchem Jerryho Hermana na Broadwayi byl muzikál MILK AND HONEY. Příběh muzikálu nás zavádí do Izraele. Právě sem se vydává skupinka osamělých vdov, které chtějí nalézt životní štěstí. Hledají si nové manžele.

scéna z Milk and Honey (1961) Robert Weede, 
Mimi Benzell a Molly Picon


Před broadwayskou premiérou byla show nazkoušena v Shubertově divadle v New Heaven. Kritici byli vcelku spokojeni již při off-Broadway zkouškách. Herman si ovšem nebyl zcela jistý kompletním sestavením hudebních čísel. Pro hlavní představitelku Molly Picon, která se těšila veliké oblibě u obecenstva, připsal ještě píseň "Chin Up, Ladies". To byl skutečná trefa do černého! K poslednímu dolaďování se celý štáb přemístil v září 1961 do Colonial Theatre v Bostonu.

Milk and Honey (1961)

Show MILK AND HONEY měla svou premiéru 10. října 1961 v Martin Beck Theatre. Vedle již zmíněné Molly Picon vystoupili v hlavních rolích Tommy Rall, Jose Gutierrez, hvězdy Metropolitní opery Mimi Benzell, Robert Weede a další. Muzikál se dočkal 543 repríz! Originální nahrávka kompletního muzikálu je dnes běžně k dostání na CD nosiči.

MILK AND HONEY byla po dlouhých 31 letech oprášena a znova uvedena na Broadway. V roce 1994 se dočkala sice pouhých 59 repríz, kritika byla ale vesměs pozitivní.


 Robert Goulet v písní Shalom, 
která zazněla poprvé v muzikálu Milk And Honey


Asi nejlépe vystihl celou podstatu díla David Richards z New York Times, doslova napsal:

"Hudba a texty Jerryho Hermana jsou hlavním důvodem, proč se tento muzikál opět s velkým úspěchem uvádí na Broadway! Od balad po svižné pochody k valčíkům... tyto melodie a písně jsou nesmrtelné a nebudou zapomenuty. Leckteré muzikály přicházejí a odcházejí, díla Jerryho Hermana zůstávají v mysli lidí. Nerad bych opomenul Hello, Dolly! a Mame; je ale jistě možné, že Hermanovo nejlepší dílo bylo napsané dávno před vznikem jeho dvou nejznámějších show!"

Originální broadwayská nahrávka a její hudební čísla:



  1. Overture
  2. Shalom
  3. Independence Day Hora
  4. Milk and Honey
  5. There’s No Reason In The World
  6. Chin Up, Ladies
  7. That Was Yesterday
  8. Let’s Not Waste a Moment
  9. Wedding
  10. Like a Young Man
  11. I Will Follow You
  12. Hymn To Hymie
  13. As Simple As That
  14. Final


Žádné komentáře:

Okomentovat